Kurutulmuş portakal kabuğu, taze portakal kabuğu kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen ürünün öğütülmüş şeklidir.Taze portakal kabuğu kurutulmadan önce yaklaşık %80 civarında özünde su ihtiva eder. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda yaklaşık 5 kg portakal kabuğu kullanılarak 1 kg kuru toz portakal kabuğu elde edilir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün katı maddesi yani özü kalır. Bu sebeple kuru portakal kabuğu tozu besin değerleri özellikle karbonhidrat, lif, vitamin, protein, yağ gibi oranlar çok yükselmiştir.
Aşağıda kurutulmuş portakal kabuğu unu üretiminin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kurutulmuş portakal kabuğu tozu: Taze portakal kabuğu gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulur. Kurutma sonrasında çıkan Kurutulmuş portakal kabuğu, özel kırma sistemleri ile öğütülerek portakal kabuğu unu elde edilir.
Toptan satış kraft çuvallar ile yapılmaktadır. Bu ambalaj şekli ile toptan satın alabilirsiniz.
portakal kabuğu kurusu aşağıdaki alanlarda kullanılabilir.
Hazır gıda sanayisinde ürünlerin içerisinde kullanılabilir,
Doğal aroma verici olarak kullanılabilir,
Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılabilir,
Büsküvi kek gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir,
Kuş ve evcil hportakal kabuğun yemi içerisinde kullanılabilir,
portakal kabuğu tozu firmamızın toptan satışını yaptığı bir üründür. Ucuz, kaliteli kurutulmuş portakal kabuğu tozu alımını firmamızdan yapabilirsiniz.
Kuru portakal kabuğu tozu fiyatları, stoklarımızda olduğu sürece, her ay aylık fiyat listemizde güncellenmektedir. [email protected] adresine mail atarak güncel TL- kg fiyatını alabilirsiniz. Toptan portakal kabuğu tozu kurusu fiyatı almak için veya satın almak için sipariş formunu doldurursanız sizinle irtibata geçeriz. Perakende alımlarınız için online sitemiz.kurual.com
portakal kabuğu tozunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı nakliyemizla adresinize gönderiyoruz.
Kurutulmuş portakal kabuğu tozu, taze ürünün uygun şartlarda gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma sonucunda kurutulan üründeki suyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal kuru portakal kabuğu içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir. Aynı miktar taze portakal kabuğu tüketmek ile kurutulmuş portakal kabuğu tüketmek arasında besin değerleri açısından çok farklılık vardır ama faydalar açısından ise istisnai durumlar dışında, doğal taze portakal kabuğu neye iyi geliyorsa kuru portakal kabuğu aynı konuda faydalıdır denebilir.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan fotoğraflar, besin değerleri,faydaları ve yaklaşık fire oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.