Kurutulmuş balkabağı, taze balkabağı kullanılarak kurutulup üretilen ve üretim sonucunda elde edilen ürünün öğütülmüş şeklidir.Taze balkabağı kurutulmadan önce yaklaşık %94 civarında özünde su ihtiva eder. Kurutma ile kurutulan taze üründeki su oranı çok düşük değerlere indirilir. Kurutma sonucunda yaklaşık 15 kg balkabağı kullanılarak 1 kg kuru toz balkabağı elde edilir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün katı maddesi yani özü kalır. Bu sebeple kuru balkabağı tozu besin değerleri özellikle karbonhidrat, lif, vitamin, protein, yağ gibi oranlar çok yükselmiştir.
Aşağıda kurutulmuş balkabağı unu üretiminin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kurutulmuş balkabağı tozu: Taze balkabağı gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulur. Kurutma sonrasında çıkan Kurutulmuş balkabağı, özel kırma sistemleri ile öğütülerek balkabağı unu elde edilir.Kurutulmuş balkabağında beta karoten kaybını engellemek için kurutma esnasında maltodextrin konulur.
Toptan satış kraft çuvallar ile yapılmaktadır. Bu ambalaj şekli ile toptan satın alabilirsiniz.
balkabağı kurusu aşağıdaki alanlarda kullanılabilir.
Hazır gıda sanayisinde ürünlerin içerisinde kullanılabilir,
Doğal aroma verici olarak kullanılabilir,
Tatlı, puding ve çikolata içerisinde kullanılabilir,
Büsküvi kek gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir,
Kuş ve evcil hbalkabağın yemi içerisinde kullanılabilir,
balkabağı tozu firmamızın toptan satışını yaptığı bir üründür. Ucuz, kaliteli kurutulmuş balkabağı tozu alımını firmamızdan yapabilirsiniz.
Kuru balkabağı tozu fiyatları, stoklarımızda olduğu sürece, her ay aylık fiyat listemizde güncellenmektedir. [email protected] adresine mail atarak güncel TL- kg fiyatını alabilirsiniz. Toptan balkabağı tozu kurusu fiyatı almak için veya satın almak için sipariş formunu doldurursanız sizinle irtibata geçeriz. Perakende alımlarınız için online sitemiz.kurual.com
balkabağı tozunu kutu, paket veya çuvallar ile anlaşmalı nakliyemizla adresinize gönderiyoruz.
Kurutulmuş balkabağı tozu, taze ürünün uygun şartlarda gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma sonucunda kurutulan üründeki suyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal kuru balkabağı içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir. Aynı miktar taze balkabağı tüketmek ile kurutulmuş balkabağı tüketmek arasında besin değerleri açısından çok farklılık vardır ama faydalar açısından ise istisnai durumlar dışında, doğal taze balkabağı neye iyi geliyorsa kuru balkabağı aynı konuda faydalıdır denebilir.
Önemli Not: Ürünün tanıtımında kullanılan fotoğraflar, besin değerleri,faydaları ve yaklaşık fire oranları site ilk hazırlandığındaki veriler ve kaynaklar derlenerek yazılmıştır. Size gelecek ürün, ürünün cinsinden, kurutma tekniğinden ve başka unsurlar sebebiyle farklı olabilir.